به گزارش خبرگزاری حوزه, خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور در اجتماع هنرمندان و سینماگران و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه که در آئین اختتامیه جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین در قم برگزار شد، گفت: وقتی از سینما و فیلم حرف می زنیم با مؤلفۀ های چون فرم و محتوا سروکار داریم و یک اثر هنری باید دارای این هر دو مؤلفه و شاخصه باشد.
وی ادامه داد: در حوزه سینمای دینی قطعا، باید به مقوله جهان بینی و نگاه به هستی و خدای متعال و اخلاق فردی و اجتماعی توجه کنیم.
به گفته وی، آثار شاخص و ماندگار به طور قطع، واجد این مختصات و مولفه ها هستند و سینمایی که جهان بینی و اخلاق انسانی را نادیده بگیرد به دام ابتذال و منفعت جویی صرف خواهد افتاد.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه جشنواره نماز و نیایش پاسخی به یک نیاز فرهنگی جامعه است و می تواند عرصه ای برای بازنمایی و روایت قدرت معنوی دین در برابر انواع نحله های منحط و منحرف فکری باشد. افزود: تاثیر فیلم های دینی در تولید خودباوری و تلنگر به انسانها برای رسیدن به مقام عبودیت و زندگی سالم و تلاش برای گام برداشتن در مسیر حق قابل اعتناست.
وی به جنایت تروریستی دردناک و تلخ کرمان اشاره کرد و ضمن همدردی با ملت داغدار و خانواده های شهدای این فاجعه ضد بشری خاطرنشان کرد: سینما امروز باید روایتگر مظلومیت شهدای این اقدام تروریستی و همه فجایع ضدانسانی باشد که در جای جای این کره خاکی از کرمان تا غزه از لبنان تا یمن و فلسطین رخ می دهد سینما امروز باید تصویرگر شهادت دختر خردسال معصوم با کاپشن صورتی و گوشواره قلبی در جنایت کرمان باشد.
وی سپس خطاب به جامعه هنری و سینمایی تصریح کرد: شما سینماگران امروز رسالت خطیر و حساسی را بر عهده دارید, چرا که مهم ترین ابزار تبیین یعنی ابزار تاثیرگذار تصویرسازی و سینما را در اختیار دارید.
وی ادامه داد: در عین حال سینما ابزاری مخرب و خطرناک هم می تواند باشد؛ چنانچه برای انتقال پیام بشری و عدالت انسانی بکار گرفته نشود می تواند در خدمت سودجویی، منفعت طلبی ، ایجاد خشونت و انحرافات فکری قرار گیرد.
وی با اشاره به هنر سینما به مثابه زیباترین ابزار برای نشان دادن جلوه های بصری و عظمت خداوند متعال، و فضائل انسانی، عشق، اخلاق، انسانیت ، محبت و عدالت عنوان کرد: سینما تبیینی ترین رسانه برای احقاق حقوق مظلوم ترین مردم و مردم مظلومی است که پناهی ندارند و سینما می تواند صدای خاموش مظلومان و ستمدیدگان جهان باشد.
رئیس سازمان سینمایی اظهار کرد: من تعجب می کنم از کسانی که در حوزه رسانه و تصویر فعالیت می کنند و متوجه نقش خود در این جهان معنا نیستند.
وی با بیان اینکه هنرمندان رسالت مضاعفی در انعکاس این جنایت ها دارند افزود: همه ما وظیفه داریم در برابر این اتفاقات و فجایع ضد بشری سکوت نکنیم و با خلق آثار به جامعه جهانی آگاهی بخشی کنیم. در این زمینه معتقدم خودجوش و جهادی اقدام کنیم و معطل سیستم های بروکراسی نباشیم.
رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: ما در قبال مظلومیت کودکان، دانش آموزان. زنان و همه شهدای مظلوم و بیگناه کرمان ، غزه و … مسئولیت و تکلیف داریم.
وی با بیان اینکه قطعا، مراکز ذیربط و نیروهای نظامی انتقام سخت این خون های به ناحق ریخته را خواهند گرفت پرسید: اما وظیفه هنرمندان و سینماگران در این رابطه چیست؟ جامعه و جهان منتظر پاسخ فرهنگی و هنری ما است. سینما و تصویر می تواند در جهانی که حقایق را رسانه های غربی وارونه جلوه می دهند زبان گویای حقانیت و مظلومیت این شهدای بی گناه باشد.
وی در پایان تاکید کرد: از همه فیلمسازان و همکاران عزیزم می خواهم که دست بکار شوند و برای نمایش چهره پلید داعش و پشت پرده جنایات صهیونیسم به خلق اثر بپردازند.
نظر شما